Forebyg klamydia i din kommune

Antallet af registrerede klamydiasmittede har aldrig været højere i disse år. Med Sex & Samfunds anonyme hjemmetest kan din kommune sikre en stærk indsats mod klamydia og gonoré.

Sex & Samfund har udviklet et system, som gør det let for din kommune at styrke indsatsen mod klamydia - målrettet unge. Særligt unge mellem 15 og 29 år er i smitterisiko. Hjemmetesten er en indsats, der især udmærker sig ved at opspore smittede unge, der ikke er gået til egen læge. Med indsatsen lader flere sig teste, og opsporingen og behandlingen af klamydiasmittede styrkes afgørende.  

Sådan virker systemet

Når kommunen har indgået en aftale med Sex & Samfund, kan kommunens unge bestille en hjemmetest på denne side.

Testen tages hjemme, hvorefter prøven sendes til mikrobiologisk afdeling på et regionshospital i en frankeret og adresseret kuvert, der følger med testkittet. Ca. ti dage efter modtager den unge en mail eller sms med kode til at logge ind og se svaret.

Hvis testen er positiv

Er den unge testet positiv, kan den unge printe et dokument ud og gå til egen læge for at få en recept. Bor vedkommende i Region Hovedstaden kan den unge også komme forbi Sex & Samfunds Præventions- og rådgivningsklinik for at få en recept. Herefter kan medicinen hentes på et apotek.

Hvis den unge har spørgsmål angående klamydiatesten, kan den unge kontakte Sex & Samfund via klamydiatest@sexogsamfund.dk

Ønsker I at høre mere?

Ønsker I som kommune at benytte eller høre nærmere om tilbuddet klamydiahjemmetesten, er I velkomne til at sende os en mail med jeres forespørgsel. Kontakt os på kommune@sexogsamfund.dk for at høre nærmere om prisen.

Hvis I som kommune indgår en aftale om klamydiahjemmetesten, er der blandt andet mulighed for løbende at få en oversigt over anvendelsen af tilbuddet, herunder spørgeskemabesvarelser, antal testbestillinger, positivrater mv.

Tilbuddet er både for samarbejdskommuner samt kommuner, der ikke har et eksisterende samarbejde med Sex & Samfund. Læs mere om samarbejde med kommuner via dette link.