Testen

Klamydiahjemmetesten pakkes i en brun kuvert uden afsender. Der er altså ingen, der kan se hvad man får tilsendt eller hvor det kommer fra.

Testen til piger/kvinder eller personer med en skede indeholder en podepind, et lille glas, et transportrør, en hospitalsseddel og en frankeret svarkuvert.

Du kan bestille testen til en pakkeboks, hvis du ikke vil have sendt testen hjem til dig. Læs mere her.

Du kan først tage testen to uger efter du har haft sex. Dvs. at testen først virker to uger efter den dag, hvor du kan være blevet smittet.

Hvordan tager jeg testen?

Du skal anvende podepinden, hvorpå der er påført prøvevæske (væsken kan ikke ses). Podepinden er af plastik og er tynd og eftergivelig i den ende, som skal indføres i skeden. Podepinden skal føres ca. 5 cm op i skeden og drejes rundt i 10-30 sekunder.

Stik prøveenden af vatpinden ned i glasset, og knæk forsigtig den øverste del af vatpinden af og smid den ud. Bemærk at prøvevæsken i glasset ikke skal hældes ud. 

Følg altid den vedlagte brugsvejledning, når du modtager testen. Du kan se vejledningen herunder.

Hvad tester hjemmetesten for?

Testen tester for klamydia og gonoré i skeden.

Hvis du er bekymret for om du er smittet i endetarmen (pga. analsex) eller i munden (pga. oralsex), eller om du kan være smittet med andre sexsygdomme end klamydia og gonoré, skal du kontakte din læge eller en sexsygdomsklinik.