Hvem kan bestille klamydiatesten?

 • Unge til og med 24 år, der bor i Frederiksberg Kommune og Hillerød Kommune.
 • Unge mellem 15-25 år, der bor i Gentofte Kommune, Københavns Kommune, Nyborg Kommune og Rødovre Kommune.
 • Unge mellem 15-29 år, der bor i Høje-Taastrup Kommune og Lolland Kommune.
 • Unge som har modtaget en sms om klamydiatesten fra Sex & Samfund.

Er du ikke i aldersgruppen, og/eller bor du ikke i én af de nævnte kommuner?

Hvis du har haft ubeskyttet sex, kan du blive testet for sexsygdomme ved din egen læge eller på en klinik. Du kan via linket her finde den nærmeste klinik nær dig, hvor du kan få taget en gratis klamydiatest.

 


Hvordan ser kuverten ud?

Kuverten er ganske diskret. Der står ikke noget om klamydia eller andre sexsygdomme på kuverten. Navnet “Sex & Samfund” fremgår heller ikke.


Hvilke sexsygdomme tester klamydiahjemmetesten for?

Klamydiatesten tester for klamydia og gonoré. Gonoré er mere sjælden i forhold til klamydia og giver stort set samme symptomer.
Hvis du er testet positiv for gonoré får du en seddel som dokumentation til din egen læge, som skal give dig behandling. Behandlingen er også piller, ligesom ved klamydia, men en anden slags piller. Læs mere om Gonoré her.

Hvis du har haft ubeskyttet analsex, bør du kontakte din egen læge for at blive testet for klamydia i endetarmen.

Hvis du mener, at du måske er smittet i endetarmen eller med andre sexsygdomme, bør du henvende dig til din egen læge eller på en af landets sexsygdomsklinikker, der findes forskellige steder i landet.
Det gælder også hvis du oplever tydelige symptomer som; kløe, svie, udslæt, underlivssmerter, udflåd eller pletblødninger. Læs mere om sexsygdomme her.
 


Er testen sikker?

Den test du får tilsendt, er den samme, som bruges hos praktiserende læger og på sygehuse, og den bliver undersøgt på samme måde i laboratoriet.

Forskning har vist, at testen er lige så sikker, når unge selv tager prøven efter en brugsanvisning, som når den praktiserende læge tager prøven.

Det skyldes, at nyere laboratoriemetoder er meget fintfølende, og man derfor kun skal have meget få bakterier i prøven, for at testen kan opdage dem.

Men ingen test er 100% sikker. Hverken når lægen udfører prøvetagningen, eller når du selv gør det. Derfor er det en altid god ide at lade sig teste, før man har ubeskyttet sex med en ny partner. Desuden skal du altid gå til lægen og blive undersøgt, hvis du har symptomer.

Du skal også være opmærksom på, at du først kan tage klamydiahjemmetesten to uger efter du har haft sex. Dvs. at testen først virker to uger fra den dag, hvor du tror du kan være blevet smittet


Hvad sker der, hvis jeg ikke har min kode?

Du skal bruge koden til at få svaret på nettet. Hvis du kom til at slette sms'en eller mailen med koden, kan du bede os om at sende din kode igen. Du kan:

 


Hvad hvis jeg har sendt min prøve ind, og jeg ikke har fået svar, selvom der er gået mere end 14 dage?

Når der er gået 14 dage kan du gå ind på www.klamydiahjemmetest.dk og logge dig ind med det lyserøde 8-cifrede nummer, der sad på din brugsanvisning. Det kan du også gøre, selvom du endnu ikke har fået en sms eller mail fra Sex & Samfund med koden.

Hvis dit svar ikke kommer frem på hjemmesiden kan det være forsinket, eller der kan være sket en fejl. Så har du følgende muligheder:

 • Skriv en mail til klamydiatest@sexogsamfund.dk om at du mangler svar. Vi skal bruge dit fulde navn og cpr. nr.
 • Ring til Sex & Samfund mandag til torsdag kl. 9-15 på 33 93 10 10. Sig at du mangler svar, og giv dit fulde navn og cpr. nr.

Vores afsender-mail indeholder ordet 'sex', som kan blive opfattet som spam-ord. Hvis du ikke modtager svar fra os, så tjek din spam-indbakke.


Hvad gør jeg, hvis jeg testes positiv for klamydia?

Hvis du testes positiv, skal du hurtigst muligt behandles. Her kan du læse trin-for-trin, hvad du skal gøre:

 1. Log ind med din 8-cifrede kode for at se dit svar
 2. Er testen positiv, guides du igennem trin-for-trin, hvad du skal gøre
 3. Klik på linket ”print svarseddel, og udskriv og medbring svarsedlen til din læge, som dokumentation for, at du er smittet med klamydia.
 4. Bestil tid hos din læge, og husk at medbringe din svarseddel.
 5. Vil du ikke snakke med din læge, kan du møde op hos Sex & Samfunds Præventions- og Rådgivningsklinik. Dette gælder dog kun for personer, der bor i Region Hovedstaden. Du kan også finde den nærmeste klinik nær dig, hvor du kan få taget en gratis test.
 6. Hent tabletterne på apoteket, når du har fået recepten til dem af din læge. De koster 100-170 kroner og skal kun tages én gang.
 7. Brug kondom i mindst 14 dage efter og giv dine tidligere og nuværende sexpartnere besked, så de også kan blive teste

Hvem står bag denne hjemmeside?

Denne hjemmeside er lavet af foreningen Sex & Samfund for at gøre det nemt for dig at blive testet for klamydia. Formålet er at mindske de barrierer, som nogle kan have for at lade sig teste for klamydia. En hindring kan f.eks. være at skulle besøge sin egen læge for at få taget en test. Denne hindring fjernes ved at kunne bestille en hjemmetest på denne hjemmeside.

 


Hvilke oplysninger får Sex & Samfund om mig?

Sex & Samfund skal bruge dit navn, fødselsdag og adresseoplysninger for at kunne sende en klamydiatest til dig. Sex & Samfund får dit CPR-nr, når laboratoriet sender os dit svar på testen. Vi behandler oplysningerne fortroligt og i overenstemmelse med persondataloven og Datatilsynets krav til personfølsomme data.

Når du bestiller en klamydiahjemmetest, giver du samtykke til, at Sex & Samfunds ansatte på klamydiahjemmetestprojektet kan behandle dine oplysninger, dvs.dit navn, adresse, telefonnr, e-mailadresse, CPR-nr og testsvar.

 


Kommer mit testsvar til at fremgå på Sundhed.dk?

Dit testsvar vil automatisk fremgå på www.sundhed.dk. Du og din egen læge har adgang til dit testsvar her. Står der, at testen er "positiv" betyder det, at du er smittet med klamydia. Hvis der står, at testen er "negativ", betyder det, at du ikke er smittet med klamydia.

Du kan læse om forældres adgang til sundhedsdata her.

- Opdateret 03-12-2019 -